Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Pandemia pândea România și Klaus Iohannis ne spunea că NU e panică, iar PNL insista cu anticipatele', acuză ALDE

Inquam Photos - George Călin
Inquam Klaus Iohannis Ludovic Orban Iohannis Orban

ALDE a prezentat, pe Facebook, modul în care au acționat președintele Klaus Iohannis și Guvernul Orban cu privire la pandemia de coronavirus. Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a punctat că, deși erau semnale evidente că noul tip de coronavirus va afecta puternic România, Klaus Iohannis susținea de la Palatul Cotroceni că „nu există niciun motiv real de panică”, asta în timp ce Guvernul PNL insista pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Citește și: 'ERAM FERICIŢI ŞI NU ŞTIAM' - Editorial viral online, scris de un jurnalist spaniol

„De cât timp s-a știut cu adevărat despre coronavirus de către autoritățile române?

Avem un document apărut azi în spațiul public în care se vorbește despre adoptarea de către România a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății din 22-23 IANUARIE anul curent! În același document, se indică faptul că ROMÂNIA TREBUIE SĂ ASIGURE GESTIONAREA INFECȚIILOR CU NOUL VIRUS.

Citește și:  Daniel Zamfir prezintă 'DOVADA' prin care Ludovic Orban știa de PERICOLUL pandemiei 'și o ținea langa cu anticipatele'

Dacă ne uităm la informațiile din acest document rezultă că autoritățile române au știut că trebuie să se pregătească pentru această pandemie încă de acum 2 luni de zile!

Însă, ce se întâmpla în România în acest timp?

Pe 20 ianuarie, președintele Iohannis ieșea public și ne spunea că „sunt șanse 50-50 pentru anticipate”.

Pe 23 ianuarie, dna Turcan ne spunea că: „am declanşat calendarul de anticipate; intenţionăm să ne angajăm răspunderea şi pe alte proiecte care vor crea nemulţumire în PSD”.

Pe 31 ianuarie, OMS declară „urgenţă pentru sănătatea publică de îngrijorare internaţională” în faţa noului coronavirus 2019-nCoV.

Pe 2 februarie, se anunță primul caz de deces cauzat de coronavirus în afara Chinei, în Filipine. Bilanțul epidemiei ajungea la 361 morți!

Ce făceau premierul Orban și PNL?

Organizau Consiliul Național al PNL, acolo unde dna Turcan ne spunea că „alegerile anticipate sunt singura soluție corectă și legitimă pentru a ieși din blocajul impus de Parlamentul condus acum de dl Ciolacu”.

Timpul a trecut, iar abia pe 26 februarie este convocat pentru prima dată CSAT! După ședința CSAT, Klaus Iohannis ne-a transmis că: „Nu există motive de panică”. Mai mult, a făcut un apel către mass-media: „Informați corect și constant, dar de o manieră echilibrată și fără excese”.

Între timp, primul caz de coronavirus era confirmat în România - un tânăr de 25 de ani!

La o zi după, pe 27 februarie, Klaus Iohannis ne spune despre coronavirus: „Nu există niciun motiv real de panică / Provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală”.

Așa ajungem pe 19 martie, atunci când președintele Iohannis are guvernul Orban învestit: „Această boală este una foarte atipică şi vă spun din capul locului că avem, noi, în România, după statistici, astăzi mai puţin de 300 de cazuri confirmate. Însă vom avea mai multe cazuri. Acest lucru este clar, ne spun experţii că boala se va extinde în continuare”.

Citește și: Vești proaste: Statele UE pot acoperi doar 10% din echipamentele de protecție pentru COVID-19 (document CE)

Pentru Președintele Iohannis și pentru Guvernul MEU, criza de coronavirus a devenit cu adevărat o problemă serioasă la mijlocul lunii Martie! Acum, aflăm că, de fapt, lucrurile erau știute încă din luna Ianuarie!

În aceste condiții, de ce nu s-au luat toate măsurile pentru a avea stocurile făcute pentru echipamente, pentru măști, pentru aparate? Vina cui a fost oare?

#coronavirus #guvern #orban #iohannis #pnl”, se arată pe pagina de Facebook a lui Călin Popescu Tăriceanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.