Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia schimbă obiceiurile Reginei Elizabeth a II-a - Suverana și soțul ei vor petrece Crăciunul la Castelul Windsor, o premieră din anii 1980

news.ro
Elizabeth a II-a

Regina Elizabeth a II-a şi soţul ei prinţul Philip vor petrece anul acesta Crăciunul la Castelul Windsor, pentru prima dată în mai mult de 30 de ani, a anunţat marţi Palatul Buckingham, potrivit AFP, relatează news.ro.

Cuplul regal petrece în mod tradiţional sărbătorile de sfârşit de an la reşedinţa din Sandringham, în Norfolk (estul Angliei), unde li se alătură şi alţi membri ai familiei.

Dar în faţa situaţiei sanitare, suverana în vârstă de 94 de ani şi soţul ei în vârstă de 99 de ani, cu o sănătate fragilă, au decis să rămână în reşedinţa situată la periferia Londrei.

"După ce au analizat toate sfaturile apropiaţilor, regina şi ducele de Edinburgh au decis să petreacă anul acesta Crăciunul în linişte la Windsor", a indicat marţi un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Citește și: Sondaj. Mirel Palada anunță că pe PNL și PSD le desparte doar un procent

În timpul primului val al pandemiei, suverana şi soţul ei au luat o pauză de la angajamentele publice şi s-au izolat la reşedinţa de la Windsor. Ei au mers la Castelul Balmoral în timpul verii, aşa cum făceau în mod obişnuit.

Cu mai mult de 59.000 de morţi şi 1,5 milioane de cazuri de Covid, Marea Britanie este cea mai îndoliată ţară de pandemie din Europa.

Prinţul Philip, care a împlinit 99 de ani în iunie, are de câţiva ani probleme de sănătate. În decembrie 2019, el a fost spitalizat timp de patru nopţi, într-un spital londonez, din cauza unor "probleme de sănătate preexistente" şi s-a alăturat reginei la Norfolk pe 24 decembrie.

Prinţul Charles, fiul cel mare al reginei, a avut în aprilie simptome de Covid-19, la fel ca prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.