Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panică în Franţa: Un evreu a fost rănit cu un cuţit

Un evreu care purta kippa a fost atacat şi rănit cu un cuţit vineri dimineaţa pe o stradă din Strasbourg (estul Franţei), iar presupusul autor al agresiunii a fost arestat, au afirmat surse din cadrul poliţiei, relatează AFP. Victima, un bărbat în jur de 60 de ani, a fost atacată la ieşirea din locuinţa sa, situată în cartierul evreiesc, la 500 de metri de marea sinagogă din Strasbourg, a afirmat marele rabin din Strasbourg, Rene Gutman.

Martorii au afirmat că agresorul a strigat 'Allah Akbar' în momentul în care şi-a înjunghiat victima în abdomen, fără însă a-i pune viaţa în pericol, a spus Gutman. Presupusul agresor, care are antecedente psihiatrice, a fost arestat la scurt timp, a precizat poliţia. Potrivit lui Gutman, acelaşi bărbat a agresat o persoană de religie iudaică, în centrul oraşului Strasbourg, în 2010. Această agresiune 'este comisă de aceeaşi persoană, ea nu reflectă deloc climatul din Strasbourg' unde trăieşte o importantă comunitate de evrei, a afirmat marele rabin din Strasbourg, care a condamnat ferm faptele. Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, l-a contactat telefonic pe Gutman pentru a-şi exprima solidaritatea. Bărbatul a fost reţinut şi ancheta a fost încredinţată poliţiei judiciare. Parchetul din Strasbourg a confirmat arestarea unui bărbat fără a oferi alte detalii.

Pe 11 ianuarie, la Marsilia, un profesor evreu care purta kippa a fost rănit cu o macetă de un adolescent simpatizant al grupării jihadiste Stat Islamic. Aceste agresiuni au loc în condiţiile în care Franţa este marcată de o serie de atacuri jihadiste, soldate cu numeroase victime, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.