Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panică în Germania din cauza unei știri false

panica

Difuzarea unei ştiri false vineri în Germania ce anunţa sfârşitul coaliţiei guvernamentale a cancelarului Angela Merkel, care se confruntă cu o criză legată de reforma politicii de azil, a provocat panică, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Mai multe mass-media importante au preluat un mesaj de pe Twitter care părea că provine de pe un cont al canalului public german ARD şi care anunţa sfârşitul familiei politice conservatoare a cancelarului, formată din Uniunea Creştin Democrată (CDU) şi formaţiunea sa soră din Bavaria, Uniunea Creştin Socială (CSU).

O astfel de sciziune ar fi sinonimă cu sfârşitul drumului pentru actualul guvern de coaliţie creat cu mari eforturi în martie de Angela Merkel alături de social-democraţi, şi care se află în dispută de mai multe zile în legătură cu reforma politicii de azil.

Mesajul postat pe Twitter menţiona de asemenea o conferinţă de presă pe acest subiect.

Distribuit rapid pe reţelele sociale şi pe site-urile mai multor mass-media binecunoscute, precum Bild, cel mai citit ziar din Germania şi de canalul de ştiri n-tv, "informaţia" s-a dovedit a fi o farsă a unei celebre reviste satirice, Titanic.

Purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, care se afla la o conferinţă de presă pe un alt subiect, a negat informaţia. "Există mai multe indicii care sugerează că această sursă de informaţii în general fiabilă pe Twitter nu este în acest caz şi conduce către editorul ziarului Titanic, Moritz Hürtgen", a spus Steffen Seibert.

CDU şi CSU se află în conflict cu privire la politica privind migraţia. CSU ar fi ameninţat că, sfidând-o pe şefa executivului, va autoriza poliţia să înceapă să-i respingă pe solicitanţii de azil ajunşi la graniţele Germaniei, dar înregistraţi în alte ţări din Europa.

Angela Merkel se opune unei reforme unilaterale a sistemului de azil în Germania, pentru a nu submina solidaritatea Uniunii Europene, pledând în schimb în favoarea găsirii unei soluţii la nivelul Uniunii la problema imigraţiei ilegale, la summitul care va avea loc pe 28 şi 29 iunie la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.