Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panică în rândul propagandei ruse de război: Contraofensivă ucraineană pe mai multe fronturi/ Ministerul rus al Apărării neagă

Canalele militare rusești de Telegram anunță începerea unei ofensive ucrainene.

O atmosferă nervoasă domnește în această seară pe canalele de Telegram rusești, care scriu despre războiul din Ucraina: ele raportează lovituri ale unităților ucrainene în diferite locuri, iar unele își exprimă încrederea că acesta este începutul unei contraofensive a armatei ucrainene.

Până în prezent, nu a existat nicio confirmare sau dezmințire din partea Ucrainei sau a unor surse independente.

Propagandiștii militari ruși și canalele apropiate de PMC Wagner raportează:

- despre atacuri ucrainene de succes la sud și la nord de Bakhmut. Până acum, însă, acestea sunt mișcări microscopice la scara întregului front;

- mișcări mari de echipamente militare și forte în apropiere de Harkov - probabil spre partea cea mai nordică a frontului;

- despre pregătirile artileriei ucrainene în această secțiune a frontului, în zonele Svatov și Kremenna;

- despre atacul unităților ucrainene în apropiere de Maiorsk, lângă Horlivka (unele surse ucrainene scriu și despre acest lucru).

- despre coloanele ucrainene care s-au deplasat toată ziua spre frontiera rusă cu regiunea Belgorod, în apropiere de Kupyansk.

„Informațiile nu corespund realității” - Ministerul rus al Apărării

Ministerul rus al Apărării a comentat numeroasele rapoarte privind o descoperire a apărării rusești în mai multe secțiuni ale frontului, care au circulat pe canalele de Telegram în ultimele ore.

„Afirmațiile răspândite de canale individuale de Telegram despre apariția unor "descoperiri de apărare" în diferite secțiuni ale liniei de contact sunt false”, a declarat ministerul într-un mesaj postat pe canalul său de Telegram.

După aceea, armata oferă o listă de zone în care, potrivit Ministerului Apărării, fie nu există operațiuni de luptă active, fie trupele rusești luptă cu succes.

Anterior, fondatorul PMC Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că forțele armate ucrainene au străpuns apărarea pe flancuri în apropiere de Bakhmut. Această informație a fost confirmată și de armata ucraineană.

Cu toate acestea, în ultimul raport al Ministerului rus al Apărării privind situația din Bakhmut se spune că „trei încercări ale inamicului de a efectua recunoașteri în direcția Donețk au fost zădărnicite, iar opt atacuri ale AFU asupra pozițiilor rusești au fost respinse cu succes”. „Unitățile de asalt continuă să elibereze partea vestică a orașului Artemivsk (așa cum autoritățile ruse numesc Bakhmut - n.r.) cu sprijinul aviației și artileriei”.

În raportul Ministerului Apărării nu se face nicio mențiune despre rolul și acțiunile PMC Wagner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.