Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panica in Ucraina: Atac cu rachete asupra orasului Mariupol. Mai multe persoane au murit

UKRAINE-RUSSIA-POLITICS-CRISIS-SLAVYANSK

Cel puţin 15 civili au fost ucişi sâmbătă şi 46 răniţi, inclusiv o fetiţă în vârstă de 12 ani, în urma unui bombardament cu rachete 'Grad' asupra portului din oraşul strategic Mariupol şi a unui cartier apropiat, în estul separatist prorus al Ucrainei, transmit agenţiile internaţionale de presă citând un comunicat emis de Ministerul ucrainean de Interne, care acuză rebelii proruşi pentru acest atac.

De asemenea, un soldat ucrainean a fost ucis şi un altul rănit în urma atacurile rebelilor asupra barajelor armatei ucrainene amplasate în împrejurimile localităţii Mariupol. Acest oraş industrial situat pe ţărmul Mării Azov şi a cărui eventuală cucerire de insurgenţii proruşi ar crea un coridor terestru între Rusia şi Crimeea a fost până în prezent ferit ce confruntările armate care s-au limitat la zonele din jurul său.

La fel cum au procedat de fiecare dată, separatiştii au negat că ar fi autorii atacului asupra oraşului Mariupol, acuzând în plus autorităţile de la Kiev de 'provocare'.

Bombardamentul executat cu lansatoare multiple de rachete 'Grad' asupra unei zone locuite survine la două zile după ce insurgenţii au cucerit aeroportul din Doneţk, succes care marchează o nouă întorsătură în evoluţia conflictului ce s-a soldat cu peste 5.000 de morţi în ultimele nouă luni. Tot joi la Doneţk, un obuz a căzut peste un troleibuz, 8 civili fiind ucişi în urma acestui atac pentru care armata ucraineană şi rebelii se acuză reciproc.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.