Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panică la un spital de psihiatrie - Un bărbat a scos o pacientă cu forța cu ajutorul unui pistol

AJC.com
foc de arma, pistol

Un bărbat de 44 ani a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a forţat o pacientă internată la Secţia de psihiatrie din municipiul Bistriţa să părăsească spitalul şi a folosit un pistol cu gaz lacrimogen împotriva paznicului care a încercat să îl oprească, a informat luni Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Potrivit unui buletin de presă remis de IPJ Bistriţa-Năsăud, bărbatul este din oraşul Beclean şi a reuşit să plece din Secţia de psihiatrie împreună cu femeia, după ce a folosit violenţa fizică asupra ei, fiind prins ulterior în localitatea de domiciliu, situată la aproximativ 35 kilometri de municipiul Bistriţa.

"La data de 5 august a.c., poliţia a fost sesizată despre faptul că o persoană necunoscută ar fi folosit un pistol cu gaz iritant lacrimogen în proximitatea secţiei de psihiatrie din Bistriţa. (...) În cadrul cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat un bărbat, de 44 ani, din Beclean, bănuit de comiterea faptelor. În urma extinderii investigaţiilor, s-a stabilit că bărbatul în cauză ar fi pătruns în incinta secţiei, unde prin violenţe fizice ar fi constrâns o pacientă să plece de acolo, urcând-o într-un autoturism, parcat în afara secţiei", se precizează în comunicatul IPJ Bistriţa-Năsăud.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Camelia Strungari, a precizat pentru AGERPRES că bărbatul venise la Secţia de psihiatrie din Bistriţa în timpul orelor de vizită, pentru a se întâlni cu o pacientă în vârstă de 22 ani, care fusese internată acolo cu o zi înainte, în urma unei tentative de suicid, conform Agerpres.

Iniţial, cei doi au povestit pe o bancă din curtea unităţii spitaliceşti, după care bărbatul a început să o forţeze pe tânără să părăsească Secţia de psihiatrie şi să urce în maşina decapotabilă cu care venise în vizită.

Paznicul secţiei a intervenit pentru a ajuta femeia, dar a fost lovit peste faţă de agresor, după care asupra lui s-a tras un foc de armă cu pistolul cu gaz lacrimogen.

Potrivit Cameliei Strungari, paznicul are nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale în urma acestui incident.

Agresorul a fost prins de poliţişti în oraşul Beclean, iar pe numele acestuia a fost emis mandat de reţinere pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, lipsire de libertate în mod ilegal, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă fără drept şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

În ceea ce priveşte tânăra de 22 ani, aceasta s-a externat pe propria răspundere din spital, fiind preluată de părinţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.