Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panică pe piața bancară din SUA: Profitul băncilor scade substanțial

facebook.com
genti cu bani

Profiturile băncilor din SUA au scăzut cu 6,5% în primul trimestru din 2022, după ce instituţiile financiare au majorat sumele de bani puse deoparte pentru a se proteja de pierderile din credite, pe fondul incertitudinilor economice şi geopolitice, transmite Reuters. Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare din SUA (FDIC) a informat că industria bancară americană a înregistrat în primele trei luni din 2022 profituri de 59,7 miliarde de dolari. Creşterea provizioanelor reprezintă o schimbare semnificativă de strategie, după ce în trimestrele precedente băncile au raportat profituri ridicate şi au redus sumele de bani în timpul pandemiei puse deoparte pentru a se proteja de pierderile din credite.

Sporirea incertitudinilor au determinat băncile să-şi majoreze provizioanele, care au urcat la 19,7 miliarde de dolari faţă de primul trimestru din 2021. "Presiunile inflaţioniste, majorarea dobânzilor şi incertitudinile geopolitice ar putea afecta profitabilitatea băncilor, ar putea slăbi calitatea creditării şi ar putea reduce nivelul împrumuturilor", a declarat preşedintele FDIC, Martin Gruenberg.

Majorarea provizioanelor a fost făcută în special de băncile cu active de peste zece miliarde de dolari şi doar 25% din totalul instituţiilor financiare au raportat că au majorat sumele de bani puse deoparte pentru a se proteja de pierderile din credite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.