Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panică printre părinți: prețurile meditațiilor s-ar putea dubla

economica.net
meditatii

Părinţii viitorilor elevi de liceu vor scoate foarte curând de cel puţin două ori mai mulţi bani din buzunar pentru meditaţii, în anii ce vor veni. Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din România, ne-a declarat, exclusiv pentru Impact.ro, că nu are nicio îndoială asupra acestui lucru. Asta în condiţiile în care nu se modifică nimic din noua Lege a Educaţiei, cea prezentată recent de către Ligia Deca, informează impact.ro.

Un puternic semnal de alarmă

Iulian Cristache a precizat, pentru Impact.ro: „Am tras deja un puternic semnal de alarmă pe tema asta. Nu există dubii acestui aspect. Părinţii vor trebui să scoate de două ori mai mulţi bani din buzunare decât o fac în prezent.

Pe scurt, dacă acum să zicem că lunar cheltuiesc 1.000 – 1.200 de lei, în cel mult un an valorile se vor dubla. Şi asta la un calcul simplu, fiindcă dacă vor dori un surplus de meditaţii şi la alte materii, atunci vom discuta despre o sumă mult mai mare!”.

„Matematica e materia care scoate cei mai mulţi bani din buzunarele părinţilor”

El spune că „bătaia cea mare” va continua să fie în jurul materiilor dificile, precum matematica şi informatica.

„Matematica, care şi la ora actuală, după ultimele date, e materia care scoate cei mai mulţi bani din buzunarele părinţilor, va continua să fie prima în acest top. Informatica şi limbile străine vor fi şi ele acolo. Acestea sunt materii de care ai neapărat nevoie de asistenţă personală, fiindcă greu descifrezi tainele acestor materii de unul singur”, e de părere “şeful” asociaţiilor de părinţi.

La materiile umaniste se mai pot face economii

„La Istorie, Geografie sau Biologie e de tocit, aşa cum ştim cu toţii! Acolo poţi face economie. Dar la matematică, informatică sau vreo limbă străină datele chestiunii se schimbă. Ai nevoie de lucru individual sub asistenţa unui profesor.

Personal, nu m-aş grăbi să dau vina pe profesorii de la clasă, fiindcă nu cred că sunt direct vinovaţi. Oamenii aceia au o programă de respectat, ore de predare, ore de evaluare. Ca atare, studiul împreună, la clasă, va avea mereu de suferit, fiindcă se va afla mereu pe ultimul loc”, indică acelaşi Iulian Cristache.

În opinia acestuia, dacă actuala lege nu va suferi modificări la acest capitol, vor exista părinţii care ar putea da startul meditaţiilor în noul format încă de anul viitor.

„Chiar dacă prima serie de copii care va da asemenea examene va fi chemată abia peste patru ani în faţa unor asemenea provocări, se vor găsi mereu părinţi mai grăbiţi! Aşa că e de aşteptat ca nebunia să înceapă încă din primăvara sau cel mai târziu toamna anului viitor!”, mai crede el.

Se poate vorbi despre o formă de discriminare?

Iulian Cristache susţine însă că actuala lege va realiza în acest mod şi o discriminare clară: „Nivelul de pregătire al copiilor noştri e diferit, de la judeţ la judeţ. De fapt, cu excepţia copiilor cei mai buni, care de multe ori sunt şi cei care fac meditaţii, şi al liceelor private, acolo unde e un nivel înalt, în rest, învăţământul nostru nu se poate lăuda cu cine ştie ce.

Şi, atunci, dacă nu există egalitate de şanse, despre ce mai vorbim?! Iată de ce vom continua să facem lobby pentru modificarea propunerilor iniţiale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.