Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panouri solare furate din Spania, identificate în PTF Siret

www.newsweek.com
panouri solare

Trei persoane sunt cercetate penal după ce sute de panouri solare furate din Spania, în valoare de peste 300.000 de lei, au fost descoperite în două microbuze în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, Ilie Poroch Seriţan, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Siret împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, la controlul de frontieră, în două microbuze, 274 de panouri solare ce erau furate din Spania.

Marfa a fost confiscată, iar trei persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

Citește și: PEDEAPSĂ DURĂ cerută de procurorii DNA în cazul ex-secretarului de stat Mihnea Costoiu

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava a precizat că, luni, la PTF Siret, judeţul Suceava, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, trei bărbaţi, doi cu dublă cetăţenie româno-ucraineană şi unul de cetăţenie ucraineană, aflaţi în două microbuze în care transportau panourile solare.

În baza analizei de risc, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat un control amănunţit asupra persoanelor şi mijloacelor de transport, în urma căruia au stabilit ca în interior se aflau mai multe cutii ce conţineau 274 de panouri solare.

Existând suspiciuni cu privire la provenienţa bunurilor transportate, au fost efectuate verificări suplimentare în urma cărora s-a constatat că există o alertă emisă de către autorităţile din Spania cu privire la furtul mai multor panouri solare dintr-un camion al unei companii de transport.

În urma verificărilor derulate, acestea au fost identificate după modelul şi seriile consemnate în sesizare.

Cele trei persoane sunt cercetate de poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar cele 274 de panouri solare în valoare de aproximativ 329.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, cele două microbuze marca Mercedes Benz şi Fiat Ducato, în valoare totală de 119.000 lei, au fost indisponibilizate, urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.