Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a acceptat demisia arhiepiscopului de Strasbourg

ANSA
Papa Francisc

Papa Francisc a acceptat demisia arhiepiscopului de Strasbourg.

Papa Francisc a acceptat demisia înaintată la sfârşitul lunii aprilie de arhiepiscopul de Strasbourg, monseniorul Luc Ravel, criticat pentru comportament autoritar în funcţie, a anunţat sâmbătă Conferinţa Episcopilor din Franţa, potrivit AFP.

''Sfântul Părinte şi preşedintele Republicii (Emmanuel Macron) au acceptat demisia din funcţie a monseniorului Luc Ravel'', a precizat Conferinţa într-un comunicat.

În regiunea Alsacia-Lorena (estul Franţei), este în continuare în vigoare Concordatul din 1801, iar arhiepiscopul de Strasbourg este numit de Vatican şi printr-un decret semnat de preşedinţia Republicii, publicat apoi în Monitorul Oficial.

''Sfântul Părinte l-a numit administrator apostolic de Strasbourg pe monseniorul Philippe Ballot, arhiepiscop-episcop de Metz'', se mai spune în comunicat. Se mai precizează că ''scaunul episcopal este aşadar vacant, aşteptând nominalizarea următorului arhiepiscop'' de Strasbourg, o dioceză care reprezintă circa 1,3 milioane de catolici.

Într-un comunicat transmis AFP pe 20 aprilie, monseniorul Ravel, care este vizat de o anchetă ordonată de Vatican după critici referitoare la adminstraţia sa considerată solitară şi autoritară de anumiţi credincioşi, clerici şi colaboratori, a anunţat că şi-a depus ''demisia la Sfântul Părinte'' fără să precizeze motivele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.