Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a ajuns în Azerbaidjan, ultima parte a turneului său în Caucaz

papa

Papa Francisc a ajuns duminică în Azerbaidjan, ţară cu o populaţie majoritar musulmană, în ultima parte a turneului său în această regiune, relatează agenţia DPA. 

Suveranul pontif a fost întâmpinat la aeroport de un oficial guvernamental, după care va oficia mesa şi va susţine rugăciunea Angelus în piaţa centrală din capitala Baku. 

În Azerbaidjan este o minoritate catolică restrânsă, respectiv 570 de persoane, aproximativ 0,01 din populaţia ţării, fiind deservită de o singură parohie cu şapte preoţi catolici, potrivit informaţiilor statistice ale Vaticanului, scrie DPA. 

Suveranul pontif va avea întâlniri cu preşedintele azer Ilham Aliyev, cu reprezentanţi locali ai comunităţilor musulmane, evreieşti şi ortodoxe, urmând apoi să viziteze monumentul celor căzuţi în luptele pentru apărarea ţării, unde sunt comemoraţi şi cei ucişi în conflictul neîncheiat cu Armenia asupra regiunii Nagorno-Karabakh. 

În prima parte a turneului său în Caucaz, care a început la 30 septembrie, papa Francisc a vizitat Georgia. Suveranul pontif se întoarce duminică la Roma, încheie DPA.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.