Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a convocat un Sinod dedicat regiunii amazoniene la Vatican

Agerpres
papa Francisc

Episcopii catolici din nouă ţări din regiunea Amazonului participă, începând de duminică, la un sinod de trei săptămâni organizat la Vatican, prilej cu care vor fi abordate şi subiecte controversate precum hirotonisirea bărbaţilor care au familii şi copii pentru ca mesajul religiei catolice să pătrundă şi în comunităţile izolate ale nativilor amazonieni, transmite DPA preluat de agerpres.

Vaticanul a invitat la acest sinod 184 de episcopi şi preoţi din Ecuador, Columbia, Venezuela, Brazilia, Peru, Guyana, Surinam şi Guyana Franceză. La sinod vor participa şi călugăriţe, însă acestea nu vor avea drept de vot.

Unul dintre cele mai controversate subiecte ce vor fi discutate de prelaţi este sugestia, publicată în luna iunie într-un document al Vaticanului cu privire la agenda acestui sinod, privind hirotonisirea membrilor respectaţi ai comunităţilor amazoniene "chiar dacă aceştia au familii stabile".

Clericii conservatori de la Vatican şi-au exprimat nemulţumirea că tradiţia catolică a celibatului preoţilor, veche de secole, poate fi încălcată. Papa Francisc, de cealaltă parte, s-a declarat deschis să ia în discuţie această schimbare.

Pe agenda sinodului mai figurează subiecte precum conservarea mediului în regiunea amazoniană şi chestiuni de doctrină.

Niciuna dintre deciziile ce vor fi luate la sinod nu sunt obligatorii pentru Biserica Catolică. Rolul acestui sinod este consultativ. Papa Francisc va decide dacă va aplica sa nu recomandările formulate în cadrul sinodului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.