Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a făcut apel la toţi credincioşii din lume să recite în același timp 'Tatăl Nostru'

post rugaciune

Papa Francisc a făcut apel la toţi credincioşii din lume să recite "Tatăl Nostru" pe 25 martie la ora prânzului, un gest prin care doreşte să universalizeze rugăciunea ca metodă de combatere a pandemiei de coronavirus, care în Italia s-a soldat cu peste 4.800 de decese, relatează EFE, scrie Agerpres.

"În aceste zile în care omenirea tremură în faţa ameninţării pandemiei, mi-ar plăcea să propun creştinilor să-şi unească vocile ", a spus Papa duminică după rugăciunea Angelus. Sfântul Părinte i-a convocat astfel pe toţi credincioşii din lume să spună rugăciunea "Tatăl Nostru", miercurea viitoare la ora 12.00.

Două zile mai târziu, vineri 27 martie, Papa a anunţat că va prezida la 18:00 ora locală (17:00 GMT) un moment de rugăciune în Piaţa Sf.Petru.

"Începând de acum, vă invit pe toţi să participaţi spiritual cu ajutorul mass-media. Vom asculta Cuvântul Domnului, ne vom înălţa rugăciunile, vom preaslăvi Sfânta Euharistie, iar la sfârşit voi pronunţa Binecuvântarea Urbi et Orbi, la care se va adăuga posibilitatea iertării universale a păcatelor", a spus Papa.

"Vrem să răspundem în faţa pandemiei cu o pandemie de rugăciune, compasiune şi tandreţe. Să ne menţinem uniţi", a subliniat Suveranul Pontif.

Papa Francisc a celebrat duminică sfânta liturghie şi rugăciunea Agelus în Sala Bibliotecii Vaticanului, care a fost transmisă online.

Sfântul Părinte a apărut apoi la fereastra Palatului Apostolic pentru a binecuvânta piaţa Sf.Petru, total pustie, după ce Vaticanul a interzis accesul credincioşilor până la 3 aprilie, ca măsură de evitare a contagierilor şi de frânare a epidemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.