Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a lansat un apel din Mozambic, prin care le cere tinerilor să protejeze mediul înconjurător

Inquam Photos/ Octav Ganea
papa Francisc Blaj

Papa Francisc a participat miercuri la o întâlnire cu mii de tineri de diferite religii în cadrul vizitei sale în Mozambic, o ţară afectată des de catastrofe naturale, astfel încât suveranul pontif le-a cerut tinerilor să înfrunte "imperioasa provocare de a proteja mediul înconjurător", relatează EFE, potrivit Agerpres.

"Din păcate în urmă cu câteva luni aţi suferit impactul a două cicloane, aţi văzut consecinţele catastrofei ecologice pe care o trăim", a reaminitit papa.

La întâlnirea desfăşurată la palatul sporturilor din Maxaquenea au avut loc şi reprezentaţii de teatru, dans şi cântece ale tinerilor de diferite religii din această ţară în care creştinii reprezintă 48 %, din care 28 % sunt catolici şi 18 % musulmani.

Citește și: Teodorovici declară! ‘Cred că este o dovadă de iresponsabilitate’

Întâlnirea a început cu mii de tineri reuniţi în incinta palatului sporturilor care şi-au împreunat mâinile şi au strigat timp de câteva minute "reconciliere", o invitaţie adresată ţării care timp de 17 ani s-a confruntat cu un sângeros război civil şi unde a fost semnat recent un nou acord de pace.

În discursul său pronunţat în portugheză, papa Francisc i-a sfătuit pe tineri să se ferească de două atitudini care ucid visurile şi speranţa: "resemnarea şi anxietatea". "Sunt cei doi mari duşmani ai vieţii pentru că ne împing pe un drum aparent uşor, dar la capătul căruia ne aşteaptă înfrângerea, iar preţul ce trebuie plătit este mare", a subliniat el.

Citește și: Noi declarații făcute d Dan Barna! ‘Acest guvern nu mai are legitimitate’

Papa a dat două exemple în acest sens, fotbalistul Eusebio da Silva, 'pantera neagră' provenit dintr-o familie săracă şi orfan de tată şi atleta Maria Mutola; doar "la a patra încercare această sportivă care aleargă 800 de metri a reuşit să câştige medalia de aur, la Olimpiada de la Sydney'.

Suveranul pontif şi-a continuat joi agenda cu o reuniune cu reprezentanţii locali ai clerului în Catedrala Immaculata Concepcion şi o vizită privată la Casa Matteo 25, care îngrijeşte oameni şi copii nevoiaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.