Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a lansat un apel la o rugăciune generală pentru creştinii persecutaţi

instagram
papa francisc

Papa Francisc a cerut ca tema rugăciunii pentru luna martie să fie creştinii persecutaţi pentru religia lor şi a făcut apel la o rugăciune globală pentru ca aceşti credincioşi "să primească sprijinul tuturor bisericilor şi ajutor material", relatează joi EFE. Papa Francisc a făcut acest apel în videoclipul care face parte din iniţiativa impulsionată chiar de Suveranul Pontif anul trecut. În fiecare lună el lansează un videoclip ce conţine tema de rugăciune pentru ceea ce el consideră principalele provocări ale omenirii.

Luna aceasta, papa abordează tema prigonirii din motive de credinţă a acestor oameni "obligaţi să-şi abandoneze casele, lăcaşurile de cult, pământurile şi pe cei dragi". "Sunt prigoniţi şi executaţi pentru că sunt creştini (...) Vă pun o întrebare, câţi dintre voi se roagă pentru creştinii care sunt persecutaţi?", a spus papa. "Hai să vă rugaţi alături de mine pentru ca aceşti oameni să aibă sprijinul bisericilor şi comunităţilor prin intermediul acestor rugăciuni şi ajutor material", a explicat papa Francisc.

Suveranul Pontif a lansat acest mesaj în spaniolă, iar cuvintele sale au fost însoţite de imaginile a trei persoane care arată spectatorilor că este vorba de creştini, un protestant, un ortodox şi un catolic, anunţă Agerpres. În videoclip apar de asemenea imagini de şcoli religioase, biserici şi persoane care menţin un moment de reculegere şi de rugăciune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.