Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a lansat un apel pentru conservarea resurselor de apă

ANSA
Papa Francisc

Papa Francisc a lansat un apel pentru o mai bună gestionare şi conservare a resurselor de apă ale planetei noastre, o provocare aflată în centrul discuţiilor ce vor fi purtate în cadrul unei conferinţe ONU care va începe miercuri la New York, informează AFP.

"Mă rog pentru un rezultat bun al discuţiilor" de la conferinţă şi "sper că acest eveniment important va putea să accelereze iniţiativele în favoarea celor care suferă din cauza lipsei de apă, o resursă esenţială", a declarat suveranul pontif în cadrul audienţei sale de miercuri de la Vatican, potrivit Agerpres.

"Apa nu trebuie să fie nici risipită, nici folosită într-o manieră nepotrivită, nici să fie un motiv pentru războaie, ci trebuie să fie conservată pentru noi şi pentru generaţiile viitoare", a adăugat papa Francisc.

Conferinţa ONU dedicată apei, un eveniment inedit organizat după o pauză de aproape o jumătate de secol, va reuni aproximativ 6.500 de participanţi, inclusiv o sută de miniştri şi 12 şefi de state şi de guverne, îndemnaţi să propună angajamente concrete.

Într-un raport publicat cu această ocazie, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a criticat modurile actuale de consum al apei, care sunt pe cale "să epuizeze, picătură după picătură, această sursă a vieţii pentru omenire".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.