Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a luat prânzul alături de 1.500 de persoane nevoiaşe

Inquam Photos/ Octav Ganea
papa Francisc Blaj

Papa Francisc a găzduit 1.500 de persoane fără adăpost şi nevoiaşe la masa de prânz de duminică, în contextul Zilei Mondiale a Oamenilor Săraci celebrată de Biserica Catolică, informează Reuters potrivit Agerpres.

Meniul servit tuturor persoanelor prezente în aula Paul al VI-lea din Cetatea Vaticanului, inclusiv suveranului pontif, a constat în lasagna, pui în sos de ciuperci, cartofi, dulciuri, fructe şi cafea.

Iniţiativa este prilejuită de a treia ediţie a Zilei Mondială a Oamenilor Săraci, pe care Biserica catolică a marcat-o duminică în lumea întreagă.

Oaspeţii, persoane sărace şi nevoiaşe, au fost aduşi la Vatican de voluntari din cadrul grupurilor caritabile care îi ajută în fiecare zi, notează Reuters.

De-a lungul săptămânii, o clinică mobilă a fost instalată în Piaţa Sfântul Petru în cadrul căreia doctori voluntari au oferit asistenţă medicală gratuită persoanelor nevoiaşe. Un serviciu de îngrijiri este disponibil pe tot parcursul anului în apropiere, o altă iniţiativă a papei Francisc.

Anterior, în cadrul unei slujbe speciale dedicate oamenilor nevoiaşi, ţinută în Bazilica Sfântul Petru din Roma, suveranul pontif a spus că cei care o duc mai bine nu ar trebui să se simtă "enervaţi" de săraci, ci să îi ajute cât mai mult. Papa Francisc a afirmat că aceştia ar trebui să se întrebe: "Eu, creştin, am cel puţin o persoană săracă printre prieteni?".

Noua sărbătoare catolică a fost stabilită de papa Francisc în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.