Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a pledat la un templu budist ca religiile să fie călăuze ale speranţei

calugar budist

Papa Francisc a vizitat joi templul Wat Pho din Bangkok unde s-a întâlnit cu liderul suprem al tuturor budiştilor thailandezi şi unde a pledat ca religiile să fie călăuze ale speranţei şi fraternităţii, relatează EFE, potrivit Agerpres.

În al doilea act al vizitei sale în Thailanda, unde a ajuns miercuri, papa a intrat în impresionantul templu budist construit în 1860, unde s-a întâlnit cu Patriarhul Suprem Somdej Phra Maha Muneewong, în vârstă de 92 de ani, pe care l-a cunoscut în timpul unei vizite la Vatican, înr-un nou pas al dialogului cu reprezentanţii acestei religii.

Asemeni călugărilor budişti, papa şi întreaga delegaţie s-au descălţat pentru a intra în templu şi apoi în sala principală decorată cu ramuri de trandafiri, unde a avut loc întâlnirea interreligioasă. Papa Francisc a declarat că prin această reuniune se doreşte "sporirea nu doar a respectului, ci şi a prieteniei" între ambele religii, ceea ce va servi drept exemplu într-o lume în care "se generează şi se propagă diviziuni".

"Când avem oportunitatea să ne recunoaştem şi să ne preţuim, inclusiv din punct de vedere al diferenţelor noastre, putem oferi lumii un cuvânt de speranţă, capabil să încurajeze şi să-i susţină pe cei prejudiciaţi de diviziune", a spus Sfântul Părinte.

Francisc a subliniat "că este important ca religiile să se manifeste tot mai mult ca faruri ale speranţei, în calitate de promotoare şi garante ale fraternităţii".

În cursul zilei de joi, papa va pronunţa un discurs în faţa autorităţilor thailandeze şi va vizita spitalul Saint Louis, cel mai mare centru medical catolic din Thailanda, înfiinţat în urmă cu 120 de ani.

În cursul după-amiezii, el se va întâlni cu regele Rama al X-lea, într-o vizită privată, şi va oficia o liturghie pe stadionul de fotbal din capitala Bangkok.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.