Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a primit un Duster 4X4: Dacia trimisă la Vatican este radical modificată pentru a corescunde nevoilor suveranului pontif

Papa Francisc a primit miercuri un Duster 4x4, modificat special pentru nevoile de mobilitate ale suveranului pontif, arată compania Renault care a oferit și detalii legate de automobilul dăruit în cadrul întrevederii de la Vatican, potrivit Mediafax.

Constructorul de automobile Groupe Renault i-a donat Sanctității Sale Papa Francisc un Duster 4x4, special proiectat pentru a răspunde exigențelor de mobilitate ale Papei.

Vehiculul a fost livrat miercuri la Vatican, de către Christophe Dridi, director general Groupe Renault România și președinte-director general Automobile Dacia SA și de către Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia, într-o întrevedere cu Francisc.

„Prin această donație făcută Sanctității Sale, Groupe Renault își reînnoiește angajamentul puternic și continuu de a plasa Omul în centrul priorităților sale”, a declarat Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia.

Citește și: Bombă de presă! O cunoscută jurnalistă, angajată de Guvernul Orban

”Papamobilul” are culoarea albă la exterior și bej, în interior. Modelul, bazat pe Dacia Duster, are 4,34 metri lungime și 1,80 metri lățime.

Vehiculul a fost transformat de către Departamentul Prototipuri și echipa Adaptări Speciale de la Dacia, în colaborare cu carosierul Romturingia. Versiunea adaptată are 5 locuri, iar bancheta din spate este prezentată ca fiind foarte confortabilă. Vehiculul integrează soluții specifice și accesorii concepute pentru utilizările care i se vor da de către Vatican: pavilion cu deschidere amplă, suprastructură vitrată amovibilă, gardă la sol cu 30 mm mai joasă față de cea a modelului standard pentru facilitarea accesului la bord și elemente de susținere atât la interior, cât și la exterior.

Mașina a fost considerată ”partener de încredere Papei Francisc în timpul vizitei în România”, arată reprezentanții companiei.

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.