Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a sosit marți în RD Congo: La bordul avionului s-a rugat pentru migranţi

Vatican News
Papa Francisc

Papa Francisc a sosit marţi după-amiază în Republica Populară Congo, devenind primul suveran pontif care vizitează această ţară africană puternic afectată de război, după vizita efectuată de Ioan Paul al II-lea în 1985, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Papa Francisc a rostit o rugăciune improvizată în timp ce survola Sahara la bordul avionului care l-a purtat spre RD Congo, comparând din nou taberele pentru refugiaţi cu lagărele de concentrare, informează AFP.

''În acest moment, survolăm Sahara. Să ne gândim în linişte, o rugăciune pentru toţi cei care, în căutarea unui dram de bunăstare şi de libertate, au traversat (deşertul), dar n-au reuşit'' să supravieţuiască, a îndemnat în italiană suveranul pontif după ce a salutat jurnaliştii care îl însoţeau la bordul aeronavei, potrivit Agerpres.

Papa Francisc a lansat un apel la rugăciune pentru ''toţi acei oameni în suferinţă care ajung la Mediterana după ce au traversat deşertul, sunt duşi în 'läger' şi suferă'', utilizând un cuvânt german care înseamnă lagăre.

Liderul Bisericii Catolice, apărător fervent al drepturilor refugiaţilor, a comparat în mai multe rânduri taberele pentru refugiaţi cu lagăre de concentrare din al Doilea Război Mondial, denunţând neobosit miile de morţi care au transformat Marea Mediterană ''în cel mai mare cimitir din lume''.

Cu prilejul unei călătorii în Cipru în decembrie 2021, a blamat sclavia şi tortura care se petrec în aceste tabere. ''Ne aminteşte de istoria secolului trecut, de nazişti, de Stalin'', a declarat suveranul pontif.

Aşa cum s-a întâmplat şi în călătoria sa precedentă, papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, nu a putut face tradiţionalul tur al cabinei printre jurnalişti, pe care i-a salutat rând pe rând în timp ce a rămas aşezat pe scaun din cauza durerilor de la genunchi.

RD Congo reprezintă prima etapă a unui voiaj apostolic care va continua apoi cu Sudanul de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.