Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc acuză Isaelul și Rusia de crime de război: Evenimentele din Ucraina și Gaza sunt o dovadă clară

Profimedia
papa francisc

Papa Francisc a ținut un discurs în fața diplomaților în care a spus că „lovirea fără discriminare” a civililor este o crimă de război. Papa a oferit drept exemplu crizele din Ucraina și Gaza, potrivit Reuters.

Papa Francisc a abordat conflictele din Orientul Mijlociu și Ucraina în discursul său anual adresat diplomaților. El a declarat că „lovirea fără discriminare” a civililor este o crimă de război, deoarece încalcă dreptul internațional umanitar.

„Evenimentele din Ucraina și Gaza sunt o dovadă clară. Nu trebuie să uităm că încălcările grave ale dreptului internațional umanitar sunt crime de război și că nu este suficient să le semnalăm, ci și necesar să le prevenim”, a explicat Papa Francisc în timpul discursului de luni, care a ținut 45 de minute.

Exprimându-și îngrijorarea că războiul dintre Israel și gruparea Hamas din Fâșia Gaza s-ar putea răspândi în Orientul Mijlociu, Papa a cerut o „încetare a focului pe toate fronturile, inclusiv în Liban”. El a condamnat atacul Hamas din 7 octombrie pe care l-a catalogat drept un act „atroce” de „terorism și extremism” și a reînnoit apelul privind eliberarea imediată a ostaticilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.