Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc acuză oponenții din Biserica Catolică de exploatarea morții predecesorului său Benedict

AFP
Papa Francisc

Papa Francisc a afirmat la sfârşitul săptămânii trecute că unii opozanţi din cadrul Bisericii Catolice au "exploatat" moartea predecesorului său Benedict al XVI-lea pentru a-i critica propriul pontificat, notează AFP, citat de Agerpres.

Benedict al XVI-lea a demisionat din funcţia de papă în 2013, dar până la moartea sa, pe 31 ianuarie, la vârsta de 95 de ani, a rămas un purtător de drapel al aripii conservatoare din Biserica Catolică, o facţiune care îl consideră pe papa Francisc mult prea progresist.

Acesta din urmă, vorbind presei în avionul care l-a adus înapoi din Sudanul de Sud, a respins "anumite poveşti care se spun, potrivit cărora Benedict al XVI-lea a fost şocat şi uluit din cauza acţiunii noului papă".

"Într-adevăr, l-am consultat pe Benedict pentru anumite decizii de luat. Şi a acceptat. El a fost de acord. Cred că moartea lui Benedict al XVI-lea a fost instrumentalizată de oameni care vor să aducă apă la propria lor moară", a declarat Francisc. "Iar cei care instrumentalizează un om atât de bun, un astfel de om al lui Dumnezeu, aproape că aş spune un sfânt părinte al Bisericii, sunt oameni fără etică, care acţionează în scopuri partizane, şi nu oameni ai Bisericii", a acuzat el. "Am vrut să dau această precizare cu privire la personalitatea Papei Benedict. Nu era o persoană acrită", potrivit suveranului pontif.

Nu a facut nicio referire directă

El nu a numit pe nimeni, dar cel mai apropiat colaborator al lui Benedict al XVI-lea, Georg Ganswein, şi-a publicat memoriile după moartea acestuia din urmă în care povesteşte despre unele tensiuni între fostul papă şi Francisc.

Ganswein a afirmat în special că papa argentinian "i-a frânt inima" predecesorului său atunci când a limitat utilizarea limbii latine în slujbele religioase, o practică pe care fostul suveran pontif, un catolic conservator, o stimulase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.