Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc anulează o vizită la Florenţa din cauza unei dureri 'acute' la genunchi

AFP
Papa Francisc

Papa Francisc a fost nevoit să anuleze o călătorie la Florenţa programată pentru această duminică şi slujba de săptămâna viitoare din Miercurea Cenuşii din cauza unei dureri ''acute'' la genunchi, a anunţat vineri biroul de presă al Vaticanului, potrivit Reuters şi AFP.

''Din cauza unei gonalgii acute, pentru care medicul a prescris o perioadă de repaus la picior, papa Francisc nu va putea merge le Florenţa duminică, 27 februarie, şi nici să prezideze slujbele din Miercurea Cenuşii, pe 2 martie'', a precizat Vaticanul într-un comunicat, potrivit AFP.

Suveranul Pontif urma să plece duminică dimineaţă la Florenţa pentru a participa la o întâlnire cu primari şi episcopi din regiunea mediteraneană, cu tema ''Mediterana, frontieră a păcii''.

Potrivit programului publicat de Sfântul Scaun, papa Francisc urma să ţină un discurs, să se întâlnească cu familii ale refugiaţilor, pentru celebrarea slujbei în bazilica Santa Croce din Florenţa şi recitarea rugăciunii Angelus.

Această deplasarea urma să fie prima din acest an pentru papa Francisc, care este aşteptat în Malta pe 2 şi 3 aprilie, în primul său voiaj în afara Italiei din 2022.

Suveranul Pontif în vârstă de 84 de ani suferă de sciatică, o afecţiune a nervului sciatic, care provoacă dureri în picior. Recent, papa Francisc a citit câteva discursuri aşezat pe scaun, invocând durere la nivelul genunchiului, potrivit Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.