Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc anunţă numirea a 21 de noi cardinali

ANSA
Papa Francisc

Papa Francisc a anunţat duminică că va ridica în rang de cardinal 21 de clerici, punându-şi din nou amprenta asupra grupului care îi va alege într-o zi succesorul după moartea sau demisia sa, informează Reuters.

Ceremonia de instalare oficială a cardinalilor, cunoscută sub denumirea de consistoriu, va avea loc pe 30 septembrie, a anunţat papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, în timpul rugăciunii de prânz, către pelerinii şi turiştii aflaţi în Piaţa Sfântul Petru, potrivit Agerpres.

Optsprezece dintre clerici au mai puţin de 80 de ani şi vor putea participa la un eventual conclav pentru alegerea viitorului papă. Ceilalţi trei, care au peste 80 de ani şi sunt prea în vârstă pentru a vota în conclav, au fost numiţi în semn de mulţumire pentru serviciul îndelungat în slujba Bisericii.

Toţi cardinalii, indiferent de vârstă, pot participa la întrunirile pre-conclav denumite ''congregaţii generale'', când îşi pot exprima părerea în ceea ce priveşte tipul de persoană pe care cred că ar trebui să-l aleagă cardinalii mai tineri.

Noii cardinali provin din ţări precum Statele Unite, Italia, Argentina, Africa de Sud, Spania, Columbia, Sudanul de Sud, Hong Kong, Polonia, Malaezia, Tanzania şi Portugalia.

Trei dintre noii cardinali au fost recent numiţi în fruntea unor departamente importante ale Vaticanului, printre care arhiepiscopul argentinian Victor Manuel Fernandez, şeful departamentului doctrinar de la Vatican.

O altă numire importantă este aceea a episcopului Stephen Chow Sau-Yan din Hong Kong. Chow este una dintre cele mai importante legături cu Biserica Catolică din China comunistă, unde Vaticanul încearcă să îmbunătăţească condiţiile pentru catolici.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.