Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, apel de ULTIM MOMENT: 'Nu putem lupta împotriva răului cu alt rău'

papa francisc

Papa Francisc a lansat duminică ”un apel stăruitor să înceteze imediat violenţa”, pentru a permite să se trimită ajutoare umanitare în Siria, mai ales în fieful rebel Ghouta de Est, vizat de atacuri aeriene ale regimului sirian, relatează NEWS.RO, citând AFP.

Citeşte şi: Dublu ASASINAT în Capitală: Fiul unui DIPLOMAT şi-a UCIS iubita şi un vecin, în scara blocului. Ce au descoperit anchetatorii

”Adresez un apel stărutor să înceteze imediat violenţa, să se dea acces unor ajutoare umanitare - hrană şi medicamente - şi să fie evacuaţi răniţii şi bolnavii”, a declarat Papa în Piaţa Sfântul Petru, la Roma, imediat după rugăciunea Angelus.

Regimul sirian a bombardat din nou, duminică, Ghouta de Est, în pofida unei rezoluţii adoptate de ONU care cere un armistiţiu ”fără întârziere”, în contextul în care peste 500 de civili au fost ucişi într-o săptămână de bombardamente intensive asupra fiefului rebel asediat.

Într-un text adoptat cu unanimitate sâmbătă, după îndelungate negocieri, Consiliul de Securitate al ONU cerere să se implementeze un armistiţiu de 30 de zile în Siria, pentru a se permite distribuirea unor ajutoare umanitare şi evacuarea răniţilor.

”În aceste zile, gândurile mi s-au îndreptat adesea către Siria iubită şi martirizată, unde războiul s-a întors, mai ales în Ghouta de Est”, a subliniat Papa.

”Acest februarie a fost unul dintre cele mai violente în cei şapte ani de conflict: sute, mii de victime civile, copii, femei, persoane în vârstă; spitalele au fost atinse; populaţia nu mai poate să-şi procure hrană. Toate acestea sunt inumane. Nu putem lupta împotriva răului cu alt rău”, a subliniat Suveranul Pontif.

Citeşte şi: Veşti BUNE pentru profesori! În ce CONDIŢII vor primi până la 45.000 de lei de la Ministerul Educaţiei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.