Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc ar trebui să îi pedepsească pe episcopii care susţin uniunile între persoane de acelaşi sex, a declarat un cardinal conservator

ANSA
Papa Francisc

Papa Francisc ar trebui să ia măsuri disciplinare împotriva episcopilor germani care susţin uniunile între persoane de acelaşi sex şi care au alte opinii "eretice", a declarat un important cardinal conservator într-un interviu publicat vineri, informează Reuters.

Biserica Catolică din Germania discută în această perioadă despre o serie de reforme, inclusiv despre homosexualitate, hirotonirea femeilor şi celibatul preoţilor, în cadrul aşa-numitului consiliu "Calea Sinodului".

Într-un interviu pentru cotidianul italian La Repubblica, cardinalul Gerhard Ludwig Muller a spus că unii dintre episcopii care iau parte la acest proces au aprobat "texte eretice" şi ar trebui să fie judecaţi în conformitate cu dreptul canonic, potrivit Agerpres.

"Papa are responsabilitatea de a cere explicaţii sau corecţii sau - în cazuri extreme - de a concedia episcopi din cauza unor chestiuni doctrinare", a declarat cardinalul Muller.

Acest cardinal, el însuşi un episcop german, consideră că permisiunea acordată cuplurilor gay pentru ca uniunea lor să fie binecuvântată de un preot merge "direct împotriva credinţei catolice".

"Binecuvântarea cuplurilor homosexuale este o blasfemie", a adăugat el.

În noiembrie, după discuţii cu oficiali de la Vatican şi cu papa Francisc, liderul Conferinţei Episcopilor Germani a spus că dezbaterea despre reforme nu poate fi suprimată.

Vorbind despre uniunile între persoane de acelaşi sex, episcopul Georg Baetzing a declarat: "Nu voi nega binecuvântarea lui Dumnezeu pentru cei aflaţi în relaţii asumate de cuplu şi care caută să obţină această binecuvântare".

În iulie, Vaticanul a încercat să încetinească avântul mişcării germane Calea Sinodului, spunând că aceasta riscă să provoace o schismă în rândul Bisericii Catolice universale.

Învăţăturile Bisericii Catolice stipulează că preoţii trebuie să fie celibatari, că femeile nu pot să devină preoţi deoarece Iisus a ales doar bărbaţi să îi fie apostoli şi că, deşi atracţia faţă de acelaşi sex nu reprezintă un păcat, actele homosexuale se înscriu însă în rândul păcatelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.