Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, atac neașteptat: 'Omul este neghiob'. La cine se referă Suveranul Pontif

papa

Un pasaj din Vechiul Testament al Bibliei care îi sancţionează pe oameni drept ''neghiobi'' este cel mai bun mod de a-i descrie pe cei care neagă schimbările climatice, potrivit papei Francisc, informează Agerpres.

"De ce aşteptăm să recunoaştem efectele schimbărilor climatice?" - i-a întrebat Francisc pe reporteri în timpul zborului de întoarcere din Columbia. ''Mi-am amintit o frază din Vechiul Testament, din Psalmi: Omul este un neghiob şi un încăpăţânat care nu vede (''Omul prost nu cunoaşte lucrul acesta şi cel nebun nu ia seama la el'')'', a spus Suveranul pontif, referindu-se la distrugerea mediului şi la lipsa de conştientizare a acestui lucru, conform EFE.

Vezi și: Schimbări importante în bugetul Capitalei. Mai multe obiective strategice finanțate: Aer condiționat în tramvaie, utilaje de topit zăpada

Vezi și: SURSE - Bătălie între polii de putere din PSD din cauza noului ministru al Apărării

Citate din conferinţa de presă a papei din avion, care a încheiat călătoria sa din perioada 6-11 septembrie în ţara latino-americană, au fost publicate de agenţia de ştiri ANSA din Italia şi de alte mass-media, relatează DPA. 

"Cei care neagă [schimbările climatice] ar trebui să meargă la oamenii de ştiinţă şi să-i întrebe'', a spus Francisc. "Ei vorbesc foarte clar, oamenii de ştiinţă sunt precişi. Putem vedea efectele schimbărilor climatice şi oamenii de ştiinţă 
spun în mod clar ce cale trebuie să urmăm". 

Chemându-i pe "toţi [...] de la politicieni în jos" să-şi asume responsabilitatea şi să acţioneze, papa Francisc a spus că schimbările climatice "sunt ceva cu care nu ne putem juca, ceva foarte serios'', relatează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.