Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, atac puternic: 'Statul rus este cel care invadează! De ce nu-l pomenesc pe Putin pe nume? Pentru că nu este necesar, este deja cunoscut'

Vatican News
Papa Francisc

„Desigur, statul rus este cel care invadează. Acest lucru este foarte clar. Uneori încerc să nu precizez, pentru a nu jigni pe nimeni, ci mai degrabă pentru a condamna în general, deși este bine cunoscut pe cine condamn. Nu este necesar să dau numele", a declarat Papa Francisc într-un interviu acordat revistei America.

Papa Francisc, într-un interviu acordat revistei americane America, a declarat de ce nu a condamnat direct Rusia pentru agresiunea sa împotriva Ucrainei.

„Când vorbesc despre Ucraina, mă refer la o națiune chinuită. Dacă o națiune este chinuită, există cineva care o chinuie. Când vorbesc despre Ucraina, vorbesc despre cruzime, pentru că am multe informații despre cruzimea trupelor care intră acolo. Cei mai cruzi sunt probabil cei care sunt din Rusia, dar nu provin din tradiția rusă, cum ar fi cecenii și așa mai departe”, a spus Papa.

„De ce nu-l pomenesc pe Putin pe nume? Pentru că nu este necesar, este deja cunoscut. Cu toate acestea, uneori oamenii se agață de detalii. Toată lumea știe poziția mea, cu sau fără Putin, fără a-i menționa numele”, a adăugat Papa Francisc.

Papa a vorbit și despre vizita sa la Ambasada Rusiei de la Vatican.

„În a doua zi a războiului m-am dus la ambasada Rusiei, ceea ce este un gest neobișnuit, pentru că papa nu merge niciodată la ambasadă. Și acolo i-am spus ambasadorului să-i spună lui Putin că sunt gata să călătoresc cu condiția ca el să-mi permită o mică fereastră de negociere. Ministrul de externe la nivel înalt a răspuns cu o scrisoare foarte frumoasă, din care am înțeles că deocamdată nu este necesar”, a concluzionat Papa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.