Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc cere prudenţă cu ironiile, referindu-se la atacul asupra Charlie Hebdo

papa-francisco

Papa Francisc a pledat luni pentru 'prudenţă' cu ironiile lansate în virtutea libertăţii de exprimare, întrucât 'suntem fiinţe umane' şi reacţiile celor care s-ar putea simţi ofensaţi pot fi uneori violente, cum a fost atacul asupra publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo, transmit agenţiile AFP şi EFE. 

'În principiu, putem afirma că o reacţie violentă în faţa unei ofense nu este un lucru bun. Nu trebuie să facem aşa ceva. În teorie, putem spune ce spune şi Evanghelia, şi anume că trebuie să întindem şi celălalt obraz. În teorie, putem afirma că avem libertate de exprimare (...) Dar suntem fiinţe umane şi este nevoie de prudenţă (...) Nu poţi provoca şi jigni la nesfârşit, pentru că rişti să ai parte de o reacţie injustă', a explicat Papa Francisc în faţa presei în avionul care-l aducea din vizita efectuată în Filipine, referindu-se la atacul asupra publicaţiei franceze Charlie Hebdo, pe care l-a calificat drept 'o aberaţie'. 

Suveranul Pontif a reafirmat astfel ideea enunţată joi, tot în avion în drum spre Filipine, când a susţinut libertatea de exprimare ca fiind un drept fundamental, dar a avertizat totodată că există 'limite ce trebuie respectate'. 

'Libertatea de exprimare trebuie să ţină cont de realitatea umană. Aşadar, ea trebuie să fie prudentă, educată (...) Prudenţa trebuie să domnească în relaţiile noastre ', a insistat Papa Francisc în declaraţia sa de luni.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.