Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, decizie unică: Fiecare parohie din Europa să primească o familie de refugiaţi

papa Francisc

Papa Francisc a invitat duminică toate comunităţile catolice din Europa să primească fiecare câte o familie de refugiaţi, precizând că el ar începe prin cele două parohii ale Vaticanului, relatează AFP. 

Într-un "gest concret", Suveranul Pontif a invitat ca "fiecare parohie, fiecare comunitate religioasă, fiecare mănăstire, fiecare lăcaş de cult al Europei să primească câte o familie". 

"În faţa tragediei a zeci de mii de solicitanţi de azil, care fug din faţa morţii, victime ale războiului şi ale foamei, cei care sunt pe drum spre o speranţă a vieţii, Evanghelia ne îndeamnă şi ne cere să fim 'apropiaţi' de cei mai mici şi de cei mai abandonaţi şi să le dăm o speranţă concretă", a îndemnat el, în timpul rugăciunii Angelus. 

Nu este vorba doar de a le spune "curaj, răbdare", a precizat papa în faţa a 1.000 de credincioşi reuniţi în Piaţa Sf.Petru la Roma, adăugând: "Speranţa creştină este combativă". 

"Mă întorc spre fraţii mei episcopi din Europa, adevăraţi păstori, pentru ca ei să susţină apelul meu în diocezele lor", a declarat Suveranul Pontif, precizând că el ar începe prin dioceza sa din Roma şi că cele două parohii ale Vaticanului ar primi "în zilele următoare" două familii de refugiaţi, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.