Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, declarația care face înconjurul lumii: 'Marea Mediterană a devenit cel mai mare cimitir din Europa'

Inquam Photos/ Octav Ganea
papa Francisc Blaj

Papa Francisc a descris Marea Mediterană, pe care refugiaţii şi migranţii aflaţi în situaţii disperate încearcă să o traverseze cu regularitate în speranţa unei vieţi mai bune, drept "cel mai mare cimitir din Europa", relatează dpa şi AFP, potrivit Agerpres.

Suveranul Pontif, care atrage frecvent atenţia asupra situaţiei refugiaţilor, a făcut această remarcă în faţa credincioşilor adunaţi duminică în Piaţa Sf. Petru din Roma.

El a vorbit despre o ceremonie organizată în oraşul sicilian Siracuza, în largul căruia 800 de migranţi s-au înecat în aprilie 2015 când nava pe care se aflau s-a scufundat.

Marina italiană a recuperat epava un an mai târziu şi este folosită acum pentru a aduce un omagiu celor care şi-au pierdut viaţa.

"Acest simbol al atâtea tragedii din Marea Mediterană va continua să ajungă la conştiinţa fiecăruia şi să încurajeze apariţia unei umanităţi mai unite, care va dărâma zidul indiferenţei", a spus liderul Bisericii Catolice. "Gândiţi-vă la asta: Mediterana a devenit cel mai mare cimitir din Europa".

În continuare, mii de migranţi se îmbarcă la bordul unor ambarcaţiuni mici şi instabile în încercarea de a ajunge pe mare din nordul Africii în Europa, cea mai frecventă destinaţie fiind Italia, notează dpa.

Potrivit cifrelor Organizaţiei Naţiunilor Unite, peste 670 de migranţi şi-au pierdut deja viaţa în acest an în Marea Mediterană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.