Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc denunţă NEBUNIA CRIMINALĂ a terorismului jihadist

Papa Francisc a denunţat luni, în faţa reprezentanţilor corpului diplomatic, 'nebunia criminală' a terorismului jihadist, cerând încă o dată tuturor responsabililor religioşi "să reamintească ferm că nu se poate omorî în numele lui Dumnezeu", relatează France Presse, conform agerpres.

Citeşte şi: Frigul polar ÎNGHITE toată Europa. Cel puţin 20 de oameni au murit răpuşi de ger - FOTO

Vorbind în faţa ambasadorilor străini de la Sfântul Scaun despre numeroasele ţări lovite în 2016 de "terorismul de matrice fundamentalistă", Suveranul Pontif a denunţat această "nebunie criminală care abuzează de numele lui Dumnezeu pentru a răspândi moarte".

"Sunt gesturi josnice, în care sunt folosiţi copii pentru a ucide, ca în Nigeria. Ei îl vizează pe cel care se roagă, ca în catedrala coptă din Cairo, sau pur şi simplu pe cel care se plimbă pe străzile oraşului, ca la Nisa sau Berlin, sau pe cel care sărbătoreşte venirea noului an, ca la Istanbul", a reamintit el.

"Prin urmare, fac apel la toate autorităţile religioase să reamintească la unison şi cu fermitate că nu se poate omorî în numele lui Dumnezeu", a insistat Suveranul Pontif.

În opinia Papei Francisc, "terorismul fundamentalist este un fruct de o gravă sărăcie spirituală, de care este deseori legată de asemenea o mare sărăcie socială", şi "nu poate fi pe deplin învins decât prin contribuţia comună a liderilor religioşi şi politici".

El a făcut de asemenea apel la oamenii politici "să garanteze în spaţiul public dreptul la libertate religioasă, recunoscând în acelaşi timp contribuţia pozitivă pe care aceasta o exercită", luptând totodată "prin politici sociale adaptate" pentru "a se evita formarea acestor condiţii care devin un teren fertil pentru apariţia fundamentaliştilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.