Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc: Disciplina este una din atitudinile care caracterizează o persoană sportivă

rador.ro
papa francisc

Papa Francisc a primit în audiența luni, 31 mai a.c., delegația Federației italiene de baschet. Audiența a avut loc în Sala Clementină din Palatul Apostolic. După ce a amintit partida jucată în 1955, în Piața San Pietro, în prezența papei Pius al XII-lea, pontiful a evidențiat că practicarea sportului ne ajută să fim uniți și să avem un obiectiv, definind sportul “un medicament împotriva individualismului din societățile noastre”.

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaș

1 iunie 2021 – Vatican News. În discursul adresat delegației Federației italiene de baschet, papa Francisc a adresat îndemnul de a face echipă, în mod disciplinat, și a încredințat o sarcină: să-i învețe pe tineri să-și înalțe privirea, mai ales tinerii care privesc adesea în pământ. Deoarece – a spus pontiful – cine joacă baschet are privirea înălțată spre cer. La audiența cu Sfântul Părinte, din Sala Clementină, erau prezenți circa 70 de membri ai Federației italiene de baschet, însoțiți de președintele acesteia: Gianni Petrucci.

Papa Francisc a evidențiat două aspecte importante cu privire la activitatea sportivă. Referindu-se la primul – necesitatea de a face echipă – pontiful a amintit că există activități sportive numite individuale. Însă – a afirmat – activitatea sportivă ajută întotdeauna la stabilirea contactului dintre persoane, la crearea relațiilor dintre persoane diverse, care nu se cunosc și care provin din contexte diferite dar care „se unesc și luptă pentru un obiectiv comun”. Sfântul Părinte a subliniat că există două elemente importante pentru activitatea sportivă: a fi uniți și a avea un obiectiv, scrie vaticannews.va.

În acest sens – a evidențiat – sportul este un medicament împotriva individualismului din societățile noastre. Prin activitatea sportivă – a continuat – voi amintiți de valoarea fraternității, care este inima Evangheliei.

Referindu-se la cel de-al doilea aspect – disciplina – papa a explicat că disciplina este una din atitudinile care caracterizează o persoană sportivă. “Mulți tineri și adulți care sunt pasionați de sport și vă susțin, uneori nu reușesc să-și imagineze câtă muncă și cât antrenament se află în spatele unei partide. Și aceasta necesită multă disciplină, nu doar fizică ci și interioară: exercițiu fizic, constanță, atenție în trăirea unei vieți ordonată în privința orarelor și a alimentației, în ceea ce privește odihna alternată cu efortul antrenamentului. Pontiful a definit disciplina “o școală de formare și de educație, în special pentru copii și tineri”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.