Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc este încă răcit și limitează din nou vorbitul în public

Mediafax
papa francisc

Papa Francisc a spus miercuri că suferă în continuare de o răceală şi a delegat un asistent să citească în locul lui cateheza cu prilejul audienţei săptămânale din piaţa Sfântul Petru, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Suveranul pontif a spus mulţimii adunate în piaţă că recurge la acest lucru ''întrucât am în continuare o răceală şi nu pot citi bine''.

Cu toate acestea, a vorbit puţin la finalul evenimentului salutând câţiva credincioşi şi pledând pentru pace în Ucraina, Orientul Mijlociu şi alte zone de conflict.

Sănătatea papei, în vârstă de 87 de ani, a fost pusă la încercare în ultimele două săptămâni, ceea ce l-a forţat să-şi anuleze câteva dintre angajamente şi să evite citirea unor discursuri.

Vaticanul a anunţat pe 24 februarie că papa suferă de o uşoară gripă. Săptămâna trecută, Francisc a mers la un spital din Roma unde a efectuat o tomografie computerizată, iar sâmbătă a spus că are bronşită.

Papa a delegat de asemenea citirea textului către un asistent cu prilejul audienţei generale de săptămâna trecută, care s-a desfăşurat în interior, în timp ce audienţa de azi a avut loc în aer liber, întrucât la Roma vremea este frumoasă.

Papa Francisc, care are probleme la mers, a sosit în Piaţa Sfântul Petru în vehiculul proiectat special şi denumit papamobil şi s-a deplasat până la scaunul lui cu ajutorul unui baston, părând să fie într-o dispoziţie bună.

În ciuda problemelor de sănătate, suveranul pontif şi-a păstrat agenda încărcată, l-a primit pe cancelarul german Olaf Scholz sâmbătă, iar duminică a lansat un nou apel pentru încheierea conflictului din Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.