Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc: Genocidul împotriva creştinilor din Orientul Mijlocui trebuie să înceteze

papa

Papa Francisc a cerut joi, în Bolivia, încetarea 'genocidului' împotriva creştinilor din Orientul Mijlociu, victime ale islamiştilor radicali odată cu conflictele din Siria, Irak, Libia. 

'Astăzi, vedem cu oroare cum în Orientul Mijlociu şi în alte părţi sunt persecutaţi, torturaţi mulţi fraţi creştini', a afirmat papa în timpul unei Întâlniri mondiale a Mişcărilor populare la Santa Cruz, după cum relatează AFP. 

'Şi aceasta trebuie să denunţăm: în acest al treilea război mondial în bucăţi pe care noi îl trăim, există un genocid care trebuie să înceteze', a adăugat papa, aflat în a cincea zi a turneului său în America latină. 

Nu este pentru prima dată când papa face referire, în termeni foarte puternici, la creştinii din Orientul Mijlociu, în special din Irak şi Siria, victime ale jihadiştilor din gruparea Statul Islamic. 

În septembrie 2014, papa a evocat pentru prima dată un 'al treilea război mondial în bucăţi', suveranul pontif deplângând atunci în special violenţa anarhică care domneşte în lume, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.