Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc îi mulţumeşte lui Viktor Orban pentru primirea refugiaţilor ucraineni în Ungaria

AFP
Papa Francisc

Papa Francisc l-a primit joi la Vatican pe premierul ungar Viktor Orban şi i-a transmis mulţumiri pentru că Ungaria a primit refugiaţi ucraineni, transmite Reuters. La rândul său, premierul ungar l-a invitat pe Suveranul Pontif să facă o vizită în Ungaria, notea ză Agerpres.

Viktor Orban, aflat în prima sa vizită pe plan internaţional de la câştigarea unui al patrulea mandat consecutiv de premier, mai devreme în aprilie, a discutat în privat cu Papa Francisc timp de circa 40 de minute, în biblioteca Palatului apostolic.

Vaticanul a menţionat că nu vor fi declaraţii pentru că este vorba de o vizită privată.

Un video difuzat de televiziunea Vaticanului arată cum papa îi oferă premierului ungar o medalie cu Sfântul Martin de Tours, un sfânt francez din secolul 4 născut în Ungaria de azi, despre care se spune că şi-a tăiat veşmântul pentru a-l împărţi cu un cerşetor.

"Am ales-o pe aceasta pentru că m-am gândit la voi, ungurii, care acum primiţi refugiaţi", a spus Francisc.

Circa 625.000 de refugiaţi au intrat în Ungaria de la începutul războiului din Ucraina, iar 80% dintre ei au părăsit deja teritoriul ungar, conform ultimelor cifre ale guvernului de la Budapesta citate de Reuters.

În declaraţii făcute în faţa presei la Roma citate de MTI, Viktor Orban a remarcat că Ungaria "desfăşoară cea mai mare operaţiune umanitară din toate timpurile, pentru care primeşte recunoaştere şi respect în întreaga lume" şi a menţionat că Papa Francisc i-a încurajat pe unguri să nu-şi "piardă acest bun obicei".

Potrivit lui Orban, Ungaria a primit până acum cel mai mare număr de refugiaţi din Ucraina raportat la populaţia sa, inclusiv studenţi din alte ţări.

El a precizat, în răspuns la o întrebare, că l-a invitat pe Papa Francisc în vizită oficială în Ungaria anul viitor şi a primit un "răspuns încurajator".

Premierul ungar a adăugat că Vaticanul şi statul ungar sunt de acord asupra importanţei familiei ca "ultim refugiu al omului în această lume modernă". "De aceea trebuie să ne mobilizăm toate eforturile pentru a proteja şi apăra această comunitate umană în epoca modernă şi putem conta în acest sens pe Sfântul Părinte", a spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.