Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc împlinește astăzi 86 de ani și nu are nicio intenție de a încetini ritmul de muncă

Vatican News
Papa Francisc

Papa Francisc împlinește astăzi 86 de ani și nu are nicio intenție de a încetini ritmul de muncă: "Se guvernează cu capul, nu cu genunchiul".

Născut la Buenos Aires la 17 decembrie 1936, Jorge Mario Bergoglio, ales la 13 martie 2013, este papă de aproape 10 ani. În ultimul an, Suveranul Pontif a avut o problemă la genunchi care îi limitează foarte mult capacitatea de mișcare, iar durerea s-a accentuat în primăvară, potrivit Mediafax.

"Pot să merg, decizia de a nu mă opera s-a dovedit a fi corectă", comentează acum Papa într-un interviu acordat cotidianului spaniol Abc.

„Arătați foarte bine”, îi spune reporterul.

"Da, am ajuns deja la vârsta la care trebuie să spui: 'Ce bine arătați!'" - a râs Papa.

Iar jurnaliștilor Javier Martinez-Brocal și Julian Quiros, care i-au spus că atunci când l-au văzut pentru prima dată în scaunul cu rotile și-au imaginat că își va reduce angajamentele, Papa le răspunde: "Se guvernează cu capul, nu cu genunchiul".

Suveranul Pontif a prezentat, de ziua sa, un semn special de recunoștință pentru trei persoane care, în situații de viață foarte diferite, trăiesc caritatea față de cei mai săraci dintre săraci. Este vorba despre părintele Hanna Jallouf, un franciscan care îi ajută pe cei săraci din Siria, într-o perioadă de război continuu și devastator, despre Gian Piero, cunoscut sub numele de Wué, un om al străzii care în fiecare zi alocă o parte din ofrandele colectate pentru a ajuta persoanele mai sărace decât el, și despre Silvano Pedrollo, un industriaș din Verona, care folosește o parte considerabilă din profiturile companiei sale pentru a asista și a ajuta persoanele cele mai sărace din diferite națiuni din Africa, India și America Latină, construind școli, fântâni și centre de sănătate, relatează Repubblica.

În interviul acordat Abc, Papa Francisc spune că cel mai dificil lucru în a fi Papă este "să nu poți merge pe străzi, să nu poți ieși în oraș. În Buenos Aires am fost foarte liber. Am folosit transportul în comun, mi-a plăcut să văd cum se deplasează oamenii".

Și confirmă că unele dintre numeroasele persoane pe care le întâlnește zilnic profită de acest lucru și lasă să se înțeleagă că sunt prieteni ai Papei pentru propriile interese: "Acum 6 sau 7 ani", își amintește el, "un candidat argentinian a venit la slujbă. A făcut o fotografie în fața sacristiei și i-am spus: . , a răspuns el. O săptămână mai târziu, Buenos Aires a fost împânzit cu acea fotografie, trucată pentru a face să pară că era vorba de o audiență personală. Da, uneori se folosesc de mine. Dar noi îl folosim pe Dumnezeu mult mai mult, așa că tac și merg mai departe".

Întrebat ce cadou ar cere de Crăciun, Suveranul Pontif a răspuns: "Pacea mondială. Câte războaie sunt în lume! Cel din Ucraina ne atinge cel mai îndeaproape, dar gândiți-vă, de asemenea, la Myanmar, Yemen, Siria, unde există lupte de 13 ani...".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.