Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc în vizită la la Radio Vatican și L’Osservatore Romano

rador.ro
papa francisc
Papa Francisc va vizita comunitatea de muncă a Departamentului pentru comunicare din Palazzo Pio în cursul dimineții de luni, 24 mai 2021: a informat directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni. Vizita pontifului este prilejuită de două aniversări importante pentru Radio Vatican și cotidianul ”L’Osservatore Romano”, conform vaticannews.va

Cetatea Vaticanului – Adrian Dancă

19 mai 2021 – Vatican News. Papa Francisc va efectua o vizită la sediul postului Radio Vatican și al cotidianului L’Osservatore Romano.

Într-o comunicare pentru jurnaliști, directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni, a informat că luni, 24 mai, la ora 9.00, papa Francisc va merge în vizită la comunitatea de muncă a Departamentului pentru comunicare din Palazzo Pio. Vizita papei este prilejuită de marcarea a două aniversări semnificative: împlinirea a 160 de ani de la înființarea cotidianului L’Osservatore Romano și a 90 de ani de emisie a postului Radio Vatican. La finalul vizitei, papa se întoarce în Cetatea Vaticanului.

Vizita precedentă a unui papă la Radio Vatican a avut loc pe 3 martie 2006, când papa Benedict al XVI-lea a venit în mijlocul comunității de muncă la 75 de ani de la înființarea emițătorului pontifical. Pontiful a vizitat atunci toate redacțiile și a mers în Regia 3, studioul în care cardinalul, pe atunci, Karol Wojtyla a efectuat numeroase înregistrări. După binecuvântarea unei plăci comemorative în Regia 3, papa Benedict a adresat în direct, de la microfoanele studioului, un salut spontan pentru ascultători. În fine, pontiful, acum emerit, a mers pentru un moment de rugăciune în Capela Bunei Vestiri și a încheiat vizita în Sala Marconi, unde a prezentat un amplu discurs despre identitatea și misiunea postului Radio Vatican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.