Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc îşi exprimă durerea după tragediile din Melilla şi Texas

AFP
Papa Francisc

Papa Francisc şi-a exprimat marţi durerea după tragediile produse în enclava spaniolă Melilla din Maroc, precum şi în statul american Texas, unde zeci de migranţi şi-au pierdut viaţa în ultimele zile, informează AFP.

''Am aflat cu durere vestea despre tragediile migranţilor produse în Texas şi la Melilla'', a scris pe Twitter suveranul pontif. ''Să ne rugăm împreună pentru fraţii noştri care au murit cu speranţa unei vieţi mai bune; şi pentru noi, ca Domnul să ne deschisă inimile şi astfel de tragedii să nu se mai întâmple'', a adăugat papa Francisc.

Luni, cel puţin 46 de migranţi au fost găsiţi decedaţi într-un camion în oraşul San Antonio din Texas, în sudul Statelor Unite, într-o zi cu temperaturi extrem de ridicate. Moartea lor reprezintă una dintre cele mai grave tragedii din ultimii ani în care au fost implicaţi migranţi, potrivit Agerpres.

Drama s-a produs la o distanţă de circa 240 de kilometri de frontiera cu Mexicul, în contexul în care acest mijloc de transport, extrem de periculos, este utilizat în mod frecvent de migranţii care doresc să intre în Statele Unite.

Vineri, cel puţin 23 de migranţi au murit în urma unor confruntări cu forţele de ordine după ce au încercat să pătrundă în forţă în enclava spaniolă Melilla, din nordul Marocului.

Este cel mai grav bilanţ înregistrat vreodată în urma numeroaselor tentative ale migranţilor din Africa Subsahariană de a ajunge în Melilla, precum şi în enclava spaniolă vecină Ceuta, singurele frontiere terestre ale Uniunii Europene cu continentul african.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.