Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc își licitează ceasul Swatch pentru o sumă estimată între 10.000 și 100.000 de euro

Vatican News
Papa Francisc

Ceasul din plastic pe care Papa Francisc l-a purtat de sute de ori, un banal Swatch negru, va fi scos la licitație pentru o sumă estimată între 10.000 și 100.000 de euro.

Decizia a fost luată de Suveranul Pontif care l-a însărcinat pe secretarul său personal să ia legătura cu o casă de licitații, scrie Il Messaggero.

Ceasul din plastic pe care Papa Francisc l-a purtat de sute de ori, un banal Swatch negru, va fi scos la licitație pentru o sumă estimată între 10.000 și 100.000 de euro și va fi vândut celui care oferă cel mai mult.

Încasările vor finanța burse de studiu pentru copii defavorizați, potrivit Mediafax.

Ziarul francez Le Point relatează că ceasurile care au aparținut actorilor, actrițelor sau marilor personalități sunt adesea scoase la licitație. De exemplu, Tag Heuer-ul purtat de Steve McQueen în filmul „Le Mans” din 1971 a fost vândut cu 1,8 milioane de euro, în timp ce Rolex-ul lui Paul Newman a fost vândut cu 4,5 milioane de euro. Sau ceasul din aur alb Omega care i-a aparținut lui Elvis Presley la 1,5 milioane de euro.

Ioan Paul al II-lea purta adesea un Rolex din aur, în timp ce Benedict al XVI-lea prefera un Junghans din anii 1960. Papa Francisc „adoptase” un Swatch de 60 de euro, cu o curea neagră din plastic și un cadran alb pe care se remarcă o fereastră dreptunghiulară subțire pentru dată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.