Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc l-a numit pe noul nunțiu apostolic în Israel și Cipru, delegat apostolic în Ierusalim și Palestina, Tito Yllana

rador.ro
papa francisc

Papa Francisc l-a numit nunțiu apostolic în Israel și Cipru și delegat apostolic în Ierusalim și Palestina pe arhiepiscopul titular filipinez Adolfo Tito Yllana. 73 de ani, sfințit preot în 1972, a intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun în 1984 și a desfășurat mai multe misiuni apostolice pe patru continente.

Cetatea Vaticanului – Adrian Dancă

3 iunie 2021 – Vatican News. Joi, 3 iunie 2021, papa Francisc l-a numit nunțiu apostolic în Israel și Cipru și delegat apostolic în Ierusalim și Palestina pe arhiepiscopul filipinez Adolfo Tito Yllana, până acum nunțiu apostolic în Australia. Îi urmează în funcție arhiepiscopului italian Leopoldo Girelli, care în martie a.c. a fost numit nunțiu apostolic în India.

Născut în 1948 la Naga City, în Filipine, Adolfo Tito Yllana a fost sfințit preot în 1972. Este doctor în drept – ”utroque iure” – al Universității Pontificale din Lateran (Roma) și a urmat cursurile de pregătire diplomatică la Academia Ecleziastică din Urbe. A intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun în 1984, desfășurându-și activitatea în cadrul reprezentanțelor pontificale din Ghana, Sri Lanka, Turcia, Liban, Ungaria și Taiwan.

A fost numit nunțiu apostolic în Papua Noua Guinee în 2001 de Sfântul Ioan Paul al II-lea, care l-a consacrat episcop pe 6 ianuarie 2002 în bazilica San Pietro, atribuindu-i scaunul episcopal titular de Montecorvino. Succesiv, i s-a încredințat și conducerea nunțiaturii apostolice din Insulele Solomon. În 2006, papa Benedict al XVI-lea l-a numit nunțiu în Pakistan, iar în 2010, în Republica Democratică Congo. În 2015, papa Francisc l-a numit nunțiu apostolic în Australia.

Cunoaște limbile engleză, spaniolă, italiană și franceză, conform vaticannews.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.