Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc le declară RĂZBOI tinerilor: 'Unii nativi digitali găsesc în domeniul virtual şi în reţelele sociale noul câmp de bătălie'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam plecare papa francisc

Papa Francisc a avertizat luni că mulţi dintre aşa-numiţii "nativi digitali" utilizează "fără scrupule" reţelele de socializare ca pe un "nou câmp de luptă" pentru a răspândi "ştiri false şi a-şi distruge adversarii", relatează EFE.

Este ceea ce a declarat Suveranul pontif în mesajul său pentru cea de-a 36-a Zi mondială a tineretului, care se va marca duminică 21 noiembrie 2021, şi va servi la pregătirea evenimentului care se va desfăşura la Lisabona în 2023, scrie agerpres.ro.

În mesajul său, papa Francisc a reamintit că urgenţa sanitară i-a împiedicat pe tineri "să iasă din casă pentru a merge la şcoală, la facultate, pentru a se întâlni" şi i-a pus în situaţii dificile pe care nu erau obişnuiţi să le gestioneze".

În multe cazuri, a spus papa, "au apărut probleme familiale, precum pierderea locului de muncă, depresia, singurătatea şi dependenţele. Fără a mai vorbi despre stresul acumulat, de tensiunile şi izbucnirile de furie şi de creşterea violenţei". Papa a reamintit importanţa "modestiei" pentru tineri şi a criticat faptul că de multe ori ei prezintă "urmăritorilor" lor pe reţelele de socializare o imagine, care nu reflectă adevărul.

Sfântul părinte a deplâns de a asemenea că mulţi tineri "împinşi poate de propriile convingeri politice sau religioase sfârşesc prin a deveni unelte ale violenţei şi de distrugere în viaţa multora". "Unii nativi digitali găsesc în domeniul virtual şi în reţelele sociale noul câmp de bătălie, utilizând fără scrupule arma ştirilor false pentru a împrăştia venin şi a-şi distruge adversarii", a deplâns papa Francisc.

Tinerilor catolici, papa le-a cerut să "se ridice pentru a apăra" dialogul între părinţi şi copii, sau între tineri şi vârstnici. El i-a îndemnat totodată să apere "dreptatea socială, adevărul şi onestitatea, precum şi pe cei vulnerabili, pe cei care nu au glas în societate şi pe imigranţi".

"Ridicaţi-vă şi arătaţi că Hristos trăieşte! Răspândiţi mesajul său de iubire şi de mântuire în şcoli, în universităţi, la locul de muncă şi mai ales în lumea digitală!", i-a îndemnat papa pe cei tineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.