Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, mai interesat de situația din Cuba decât de pierderea credinței din Germania

rador.ro
papa francisc

Papa Francisc face apel la pace şi dialog în Cuba după izbucnirea protestelor fără precedent extinse la nivel naţional în ţara condusă de comunişti, informează News.ro.

În predica sa de duminică, Suveranul Pontif le-a spus credincioşilor din Piaţa Sf. Petru:

„Sunt apropiat de oamenii dragi din Cuba în aceste vremuri dificile. Mai ales de familiile care suferă cel mai mult”.

Aceasta a fost prima lui apariţie publică de la revenirea la Vatican, după ce a fost internat 11 zile pentru o intervenţie chirugicală.

Săptămâna trecută, în Cuba au început cele mai grave proteste din ultimele decenii, cu manifestanţi adunaţi în zeci de locuri cerând „libertate”.

Sâmbătă, forţele pro-guvernamentale, inclusiv preşedintele Miguel Díaz-Canel şi predecesorul lui în vârstă de 90 de ani, Raúl Castro, au ieşit pe străzi în Havana alături de susţinătorii guvernului.

Preşedintele a spus că embargoul comercial impus de SUA este de vină pentru sărăcia şi nedreptatea socială, dar şi presa internaţională pentru răspândirea a ceea ce a numit „interpretare răuvoitoare” a celor mai recente evenimente.

Papa a mai afirmat că se roagă ca „Domnul să ajute naţiunea să construiască o societate care să fie tot mai dreaptă şi fraternă prin pace, dialog şi solidaritate”.

Suveranul Pontif a făcut apel şi la oprirea violenţelor izbucnite recent în Africa de Sud şi a numit „catastrofale” inundaţiile din Germania, Belgia şi Olanda, cre au provocat numeroase victime.

Context

Peste 220.000 de persoane au părăsit Biserica Catolică din Germania în 2020. Statisticile emise de Conferința Episcopilor Germani, din 14 iulie, au arătat că 221.390 de persoane au ieșit din Biserica Catolică anul trecut. Cifra a fost cu aproape 19% mai mică decât cea din 2019, când au plecat un record de 272.771 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.