Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc nu va oficia slujba de Paşte înconjurat de florile oferite de Ţările de Jos, din cauza pandemiei de COVID-19

vaticannews
papa francisc

Papa Francisc nu va oficia slujba de Paşte în Piaţa Sf. Petru din Vatican înconjurat de florile oferite de Ţările de Jos, deoarece designerul floral olandez a fost nevoit să pună capăt acestei tradiţii vechi de 35 de ani din cauza pandemiei de COVID-19, relatează joi AFP.

"Consecinţele COVID-19 sunt enorme pentru toate evenimentele naţionale şi internaţionale", a declarat designerul floral olandez Paul Deckers, amintind că proiectul a fost deja anulat în 2020 şi 2021.

"COVID-19 a făcut, din păcate, ca noii sponsori ai proiectului 'flori pentru Papa' să renunţe la sponsorizarea proiectului promis anterior", a spus el într-un comunicat de presă miercuri seara.

În imensa Piaţă Sf. Petru plină de credincioşi, liderul Bisericii Catolice oficiază în mod normal slujba de Paşte, înainte de binecuvântare, potrivit Agerpres.ro.

De câteva decenii, Piaţa Sf. Petru este împodobită cu flori oferite de Ţările de Jos cu ocazia acestei sărbători, cea mai importantă din tradiţia creştină.

Proiectul, care a fost iniţiat de fraţii Van der Voort în 1985 şi continuat de Paul Deckers, este cunoscut în societatea olandeză datorită unei zicale celebre: "Mulţumesc pentru flori", care aminteşte, potrivit postului public olandez NOS, de cuvintele de mulţumire rostite de papa Ioan Paul al II-lea în 1989.

Din cauza pandemiei de coronavirus, slujba de Paşte din 2020 a fost celebrată în interiorul bazilicii şi transmisă credincioşilor online. În 2021, sărbătoarea a fost din nou pusă sub semnul constrângerilor legate de siguranţa sanitară.

"Astfel, cel mai faimos proiect floral internaţional al Ţărilor de Jos - împodobirea cu flori a Pieţei Sf. Petru din Roma, de Paşte, nu a fost realizată în 2020 sau 2021", a spus Deckers, care a afirmat că este "recunoscător" că a avut ocazia de a prezenta "arta florală şi floricultura olandeze pe această platformă internaţională timp de mulţi ani".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.