Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc o ia pe contrasensul noii ideologii: A schimbat Codul Penal și a decis că toți condamnații pot ieși mai repede din închisoare, dacă se poartă bine

Papa Francisc

Papa Francisc a emis marţi un document prin care introduce în sistemul juridic de la Vatican posiblitatea de reducere a pedepselor pentru bună purtare şi pedepse alternative, precum munca în folosul comunităţii pentru cei condamnaţi, relatează EFE.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Papa Francisc, mereu angajat cu situaţia celor condamnaţi la închisoare şi cu reinserţia lor în societate, a decis să dea un exemplu prin acest document pontifical - "motu proprio" - care include schimbări în Codul penal al Vaticanului.

Potrivit papei, aceste schimbări erau necesare pentru "a continua procesul de actualizare în raport cu schimbarea vremurilor".

Noile articole ale codului penal prevăd "o reducere a pedepsei cu între 45 şi 120 de zile pentru fiecare an de închisoare ispăşit", în cazul în care condamnatul "s-a comportat bine şi "a dat dovadă de pocăinţă şi a participat la un program de tratament şi reintegrare".

Sunt de asemenea prevăzute pedepse alternative precum munca în folosul comunităţii, ce include activităţi de utilitate publică, muncă voluntară şi de importanţă socială.

Astfel de pedepse nu erau până acum incluse în sistemul juridic al statului Vatican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.