Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc: 'Populismul demagogic' nu ajută la consolidarea păcii

papa francisc

Papa Francisc a declarat vineri, în cursul vizitei sale la Cairo, că 'populismul demagogic' nu va ajuta la consolidarea păcii şi a stabilităţii în lume, lansând şi un apel la respectarea 'necondiţionată' a drepturilor omului, relatează AFP. ''Nicio incitare la violenţă nu va garanta pacea'', a declarat suveranul pontif în cadrul unei conferinţe pentru pace organizate de universitatea islamică Al-Azhar din Cairo, principala instituţie culturală pentru musulmanii suniţi.

''Încă de la rădăcini trebuie să fie combătută proliferarea armelor care, dacă sunt fabricate şi vândute, mai devreme sau mai târziu vor fi utilizate'', a afirmat Papa, aflat în capitala egipteană pentru a relansa dialogul interreligios cu lumea musulmană şi a acorda sprijin minorităţii creştine din Egipt, ţinta unor atacuri jihadiste.

''Numai pacea este sfântă şi nicio violenţă nu poate fi comisă în numele Domnului deoarece aceasta i-ar profana numele'', a subliniat suveranul pontif.

Desfăşurată în condiţii de înaltă securitate, vizita Papei la Cairo survine la trei săptămâni după două atacuri împotriva unor biserici copte ortodoxe în Egipt, soldate cu 45 de morţi şi revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic. Papa Francisc a lansat şi un apel la respectarea 'necondiţionată' a drepturilor omului, citând mai ales 'libertatea de exprimare şi cea religioasă', într-un discurs rostit în faţa preşedintelui egiptean Abdel Fatah al-Sissi, conform Agerpres.

Lider spiritual a aproape 1,3 miliarde de catolici din întreaga lume, Papa Francisc va oficia sâmbătă la periferia oraşului Cairo o liturghie pentru comunitatea catolică egipteană, ce numără 272.000 de credincioşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.