Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, revoltat de atitudinea tinerilor: 'Mulţi nu au curajul să se căsătorească' / Sfatul pe care îl oferă

AFP
Papa Francisc

Papa Francisc a deplâns sâmbătă faptul că "atât de mulţi tineri nu au curajul să se căsătorească" şi i-a îndemnat să se grăbească să facă acest pas, relatează duminică dpa, relatează Agerpres.

Suveranul pontif a declarat că multe mame îi cer să vorbească cu fiii lor care, de exemplu, la vârsta de 37 de ani nu sunt încă căsătoriţi. El a spus că a sfătuit-o în glumă pe una din ele să "nu îi mai calce cămăşile şi să înceapă să-i trimită o parte din ele pentru a-l determina să părăsească cuibul".

Tinerii nu ar trebui să alerge la "mama" atunci când au probleme, ci să privească spre viitor, a declarat papa Francisc la slujba oficiată la încheierea celei de-a zecea Întâlniri Mondiale a Familiilor, în Piaţa Sf. Petru din Roma, la care au participat credincioşi şi reprezentanţi ai Bisericii Catolice.

Papa Ioan Paul al II-lea a iniţiat evenimentul de amploare cu prelegeri şi sărbători bisericeşti, în 1994.

În acest an, au fost aşteptaţi circa 2.000 de delegaţi din 120 de ţări. Cea de-a zecea întâlnire a fost, de fapt, planificată pentru 2021, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Subiectele discutate au inclus sexualitatea, căsătoria şi migraţia. Înainte de eveniment, au existat critici în legătură cu noile linii directoare trasate de Biserică privind căsătoria care continuă să pună accentul pe castitate, şi anume fără relaţii sexuale înainte de căsătorie. Criticile s-au referit la faptul că acest lucru nu mai este în concordanţă cu vremurile actuale, mai ales în ceea ce priveşte tinerii, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.