Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc s-a adresat credincioșilor exprimându-și profunda întristare pentru moartea părintelui Olivier Maire

vaticannews
Olivier Maire

La audiența generală din Aula Paul al VI-lea, în cadrul saluturilor în diferite limbi, papa Francisc s-a adresat credincioșilor de limbă franceză exprimându-și profunda întristare pentru moartea părintelui Olivier Maire.

Pontiful a adresat condoleanțe comunității de călugări misionari monfortani din Saint-Laurent-sur-Sèvre, din regiunea franceză Vendée, familiei prelatului și tuturor catolicilor din Franța. «Vă asigur de compasiunea și de apropierea mea spirituală » – a spus Sfântul Părinte.

Părintele Olivier Maire, superior al monfortanilor, în vârstă de 60 de ani, a fost asasinat în data de 9 august, la Saint-Laurent-sur-Sèvre, de un bărbat de origine ruandeză – Emmanuel Abayisenga – care se afla sub control judiciar în contextul investigațiilor cu privire la incendierea catedralei din Nantes, din iulie 2020, crimă de care era suspectat, potrivit Vaticannews.va.

În așteptarea procesului, care urma să aibă loc în 2022, părintele Olivier i-a oferit găzduire lui Emmanuel Abayisenga.

Cei care l-au cunoscut pe părintele Olivier îl descriu ca fiind „un mărturisitor al primirii fără teamă”, un om „care și-a dedicat viața slujirii lui Dumnezeu, în slujba tuturor persoanelor”.

„Moartea sa este o tragedie dar în același timp, în spirit de credință, are un sens. Cristos însuși a spus: ‚Dacă bobul de grâu căzut în pământ nu moare, rămâne singur, iar dacă moare, aduce mult rod’” – cu acest gând l-a amintit pe părintele Olivier episcopul diecezei de Luçon, mons. François Jacolin, subliniind totodată spiritul de dăruire și de slujire a aproapelui, indiferent de identitate și de istoria sa personală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.