Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc s-a DEZLĂNȚUIT la adresa femeilor: 'Neglijează copiii pentru carieră, îi sacrifică sau nu îi aduc pe lume, stau cu orele în fața oglinzilor'

Papa Francis, fatima

Papa Francisc a denunţat în cadrul Audienţei generale de miercuri obsesia lumii actuale, "o tendinţă omenească", de a idolatriza carierele profesionale, frumuseţea superficială sau banii, care fac din oameni nişte "sclavi", relatează EFE.

Înaltul Pontif a subliniat că fiinţa umană nu poate trăi fără să se raporteze la ceva, astfel încât lumea îi oferă, ceea el a denumit, "un supermarket al idolilor", care pot fi obiecte, imagini, idei sau roluri jucate în societate, scrie agerpres.ro.

Citește și: Prețurile cresc mai rapid ca niciodată! Românii, sufocați de creșterea alarmantă

Idolul, a explicat papa, "este o viziune ce tinde să se transforme în obsesie" şi a dat ca exemplu publicitatea, care nu prezintă obiectul ca atare, ci ca "mijloc de a realiza şi de a răspunde nevoilor existenţiale" ale oamenilor.

"Idolii devin obiect de cult şi de ritualuri iar pentru ei se sacrifică totul. În antichitate se ofereau sacrificii umane idolilor, acelaşi lucru se întâmplă şi acum. Pentru carieră se sacrifică copiii, care sunt neglijaţi, sau care pur şi simplu nu sunt aduşi pe lume", a deplâns papa.

Citește și: Topul meseriilor cu oameni necalificați

El a denunţat de asemenea faptul că faima şi frumuseţea necesită "sacrificii umane" şi a pus sub semnul întrebării numărul orelor în faţa oglinzii pe care le petrec femeile pentru a se machia. "Şi aceasta este o idolatrizare. Machiajul normal nu este ceva rău, dar nu pentru a deveni o zeiţă", a spus Sfântul părinte.

Papa Francisc a denunţat şi alţi idoli moderni, precum drogurile, pentru care mulţi tineri îşi distrug sănătatea sau chiar viaţa.

Citește și: Noua lege lovește drastic în proprietari! Ce amenzi mari riscă dacă nu permit accesul în apartament

"Idolii cer sânge. Banii fură viaţa şi plăcerea şi condamnă la izolare. Structurile economice sacrifică vieţi pentru scopuri mai mari. Se trăieşte în ipocrizie (...) sunt distruse vieţi, sunt distruse familii, iar copiii sunt abandonaţi în braţele unor modele distructive, doar pentru ca ele să-şi sporească beneficiile", a avertizat papa.

"Idolii ne înrobesc. Promit fericirea dau nu o oferă. Ne fac să trăim în iluzie şi să fim înghiţiţi de un vortex autodistructiv, în aşteptarea unui deznodământ care nu vine niciodată", a subliniat Sfântul părinte, sfătuindu-i pe credincioşi să se roage la Dumnezeu care "ne învaţă să trăim în realitatea de zi cu zi".

Citește și: Salariu fabulos! Cine este cel mai bine plătit om din Servicii – Șeful SRI este mult sub el .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.